pondělí 20. července 2015

A few recipes for your free time

Ahoj, dneska pro vás máme pár receptů, které zvládne opravdu každý a to jsme v kuchyni trochu nemehla :D
První recept je lehký zeleninový salát, který je náš oblíbený hlavně v létě.

Budete potřebovat: rajčata, avokádo, okurky, papriku (daly jsme červenou, ale to si každý může zvolit podle sebe), kukuřice (lepší z konzervy kuli zálivce), salát, mrkev, kuřecí maso.

Myslím, že na postupu není co vysvětlovat. Omytou zeleninu nakrájejte na kostičky. Přidejte kukuřici (množství si dělejte podle sebe) a přilijte trochu zálivky z konzervy. Maso osmažte na oleji a přidejte sůl a pepř. Maso následně přimíchejte k zeleninové směsi. Dejte na pár minut do ledničky a je to! :)

Další je jenom takový tip na osvěžující pití. Do konvice s vodou jsme přidaly meduňku nebo kdo chce mátu a citron. Může být i led.


Poslední recept pro oslazení vašeho života jsou cupcakes. Je to velmi jednoduché a taky velmi dobré.



 Na těsto budete potřebovat: 190 g hladké mouky, 110 g polohrubé, 110 g krupicového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 60 g rozpuštěného másla, 60 g ztuhlého másla, 2 vejce, 200 ml mléka, 1,5 sáčku vanilkového cukru.      

      Krém: 80 g másla, 150 g žervé, půl sáčku vanilkového cukru, 300 g moučkového cukru.                     
               
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Uděláme sypkou směs, kterou promícháme. Dále uděláme tekutou směs, kterou přilijeme k sypké. Vše promíchamé nebo rozmixujeme. 
Košíčky naplníme do  3/4 těstem a dáme do trouby. Máslo na krém rozmixujeme s žervé a postupně přidáme moučkový a vanilkový cukr. Cupcakes necháme vychladnout a poté můžeme začít zdobit.

Doufám, že se vám článek líbil a dejte nám vědět pokud by jste chtěli víc takových článků. 

1 komentář: