neděle 12. července 2015

Itálie | 1. část

Krásný víkend:)

Dnešní článek se bude týkat naší cesty do Itálie, kde jsme navštívili pár zajímavých městeček. Cestovali jsme autem a naše cesta do Itálie vedla přes Rakousko a Německo. Cesta nám trvala asi sedmnáct hodin. Hodně mě překvapilo počasí během cesty, bylo kolem 20 stupňů a pofukoval příjemný větřík.
Naší první zastávkou bylo malebné městečko Levico Terme, které leží u jezera stejného jména. Ubytovali jsme se v kempu Lago di Levico Terme, ze kterého byl krásný výhled na Alpy. U břehu jezera jsme krmili kačenky. Bohužel jsme tam byli jenom jeden den, takže jsem stihla udělat pouze pár fotek.


                                                              Lago di Levico Terme


Další zastávka byla vlastně cíl naší cesty a to malinké městečko Donoratico u moře v Toskánsku.  Po celý pobyt bylo moře stále teplé a bez řas atd. pouze s pár mušličkami a kamínky.
Komplex ,ve kterém jsme bydleli, byl tak obrovský, že v něm jezdil vláček celý den. Jedinou věcí, která mi vadila, byly malé chatičky, ale jinak bazén i moře stojí za vyzkoušení. A ta příroda se mi v Itálii líbila nejvíce a to hlavně  božsky rozkvetlé oleandry.(http://www.paraduresort.com/it-location.php)



Dalším městečkem, kde jsme se zastavili bylo San Vincenzo, které je takové normální městečko s přístavem Marina di San Vincenzo, hodně butiky a hypermarkety. Co rozhodně stojí za navštívení je určitě tedy přístav, ze kterého lodě vyplouvají na ostrov Elba, pláže, obchůdky se zmrzlinou a další.
San Vincenzo je nádherné městečko s přátelskými obyvateli.

                                                   
                                                            Marina di San Vincenzo



                                                                


Město, které rozhodně stojí zato navštívit je Bolgheri, ke kterému vede silnice lemovaná cypřišemi dlouhá pět kilometrů. Mají zde hodně obchůdku s víny,olivovými oleji a různými suvenýry. Nejvíce mě ale zaujal výhled moře, který byl fakt nádherný. Dokonce jsem si zde koupila zmrzlinu, kterou jsem dostala v kelímku, na kterém byla fotka tohoto městečka. Co rozhodně upoutá vaše oči je kostel sv. Jakuba a sv. Kryštofa. Bolgheri se mi ze všech měst, které jsme navštívili, líbilo nejvíce.


                                                    Kostel sv. Jakuba a sv. Kryštofa

Castagneto Carducci je předposlední městečko, které jsme v Toskánsku navštívili. Hodně si mě získalo překrásným výhledem na Toskánskou krajinu. Také různými kostelíčky a historickými domečky. V Castagnetu najdete hodně strmých a úzkých uliček, ve kterých se budete cítit jako sardinky. Málem bych zapomněla říct, že je to skalní městečko uprostřed Toskánské krajiny.


                                                              Castagneto Carducci

Co jsme si rozhodně nemohli nechat ujít, byl výlet lodí na ostrov Elba, tedy přesně do hlavního města Portoferraio. Cesta trvala hodinu. Z lodi byl nádherný výhled, takže jsem se bavila focením racků. Když jsme dorazili, bylo bohužel kolem čtyřiceti stupňů takže asi po čtyřech hodinách jsme jeli domu. Na Elbě rozhodně musíte navštívit nějakou z pláží, protože mají kouzelnou atmosféru, také museum Napoleona, ze kterého je výhled na moře a  pevnost Forte Falcone, ze které je vidět na celé město. Na Elbě je hlavně fascinující příroda, ze které jsem úplně vedle.


                                                            Pohled z lodě na Elbu







                                                       Pláž s kouzelnou atmosférou

Tentokrát město, které všichni dobře známe, tedy alespoň doufám, je Pisa. Proslulá je šikmá věž Tore na náměstí Piazza dei Miracoli a nakonec Pisa Baptistry, která slouží ke křtění.
Poté co jsme si prohlédli tyto památky šli jsme kupovat suvenýry. Jako dárek pro kamarádky doporučuji koupit malinké věžičky Pisa, které najdete skoro v každém stánku se suvenýry (stojí cca jedno euro). Pisa je nádherné město, ale doporučuji navštívit jí spíše na podzim nebo na jaře.


                                                 Šikmá věž v Pise a Piazza dei Miracoli

Poslední město, které jsme navštívili je Lucca asi dvacet kilometrů vzdálená od Pissy. Veliké městečko s úzkými uličkami, hodně obchůdky (hlavně s módou), gelateriemi, hradbami, které obléhají centrum města a chrámem, který je zdobený jako dort. Dokonce se i v Lucce pořádají koncerty hlavně v červenci a v srpnu.Také rozhodně stojí se jít projít ke Piazza dell Antiteatro, což jsou domečku tvořící takové Colosseum.


                                                              Chrám zdobený jako dort




                                Roztomilý obchůdek s víny, olivovými oleji, kořením a dalšími

A to je konec doufám, že se vám můj dlouhý článek líbil. Užívejte si prázdnin!!!
A jestli chcete můžete nám napsat do komentářů kam se vy chystáte na dovolenou???

Žádné komentáře:

Okomentovat